Unit-linked, o strutocamila schioapa

De ce cumpara lumea asigurari de viata cu cumponenta investitionala? Simplu, pentru ca agentii de vanzari sunt buni!

Daca vrei siguranta cumperi o asigurare de viata, daca vrei investitii cumperi titluri de participare la un fond mutual. Dar daca le vrei pe ambele? Cumperi unit-linked-uri care iti ofera “avantajul” de a nu avea valoare de rascumparare in primii ani. Si cu asta am raspuns si la intrebarea care e diferenta intre ele…

Intr-un fond mutual vei plati un comision de administrare dar vei putea sa te retragi cand vrei, in cazul unit-linked-urilor nu ai valoarea de rascumparare in primii ani asa ca daca ai nevoie urgenta de bani suni un prieten sau lichidezi in pierdere investia la compania de asigurari.

In mod normal, daca deciza de investitii ar fi tinut de micul investitor fara ajutor din afara, fondurile de investitii din curtea cumpaniilor de asigurari n-ar fi avut nicio sansa in fata fondurilor mutuale din cauza conditiilor puse la rascumparare. Dar pentru ca marile companii de asigurari au la dispozitie o mare forta de marketing si vanzari, avem o droaie de posesori de polite unit-linked care nici nu inteleg bine ce au cumparat.

Cum spuneam, daca vrei protectie cumperi o asigurare de viata, daca vrei investitii si nu stii cu ce se mananca bursa cumperi fonduri mutuale iar daca le vrei pe ambele le cumperi separat, de la cei care se ocupa de administrarea afacerilor in cauza, fara sa le amesteci. Cand le iei la pachet sub forma unit-linked-urilor nu faci decat sa ingrasi niste societati de administrare si sa iti blochezi banii o perioada prea lunga.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *