Nu dau doi bani pe predictii

Realitatea e suma prea multor forte pentru ca cineva sa poată intui exact unde pica rezultanta lor.

Din acest motiv, nu veti gasi profetii majore indeplinite in istorie. Cand profetul este foarte cunoscut, cand intuitiile sale ajung la urechile publicului, evenimentul anuntat nu se mai produce. Si asta dintr-un motiv simplu, o predictie popularizata devine o forta redutabila in acel sistem de forte care decide viitorul si deraiaza inevitabil rezultanta care era stabilita anterior. Dar cand profetul este anonim sansele sale cresc exponential, cand putini stiu ca exista o astfel de predictie posibilitatile sale de realizare cresc spectaculos.

Sunt predictii care vor se se autoindeplineasca. Gasiti asa ceva la bancile centrale, la autoritati. Lansezi un scenariu si speri ca majoritatea il va adopta grabindu-i materializarea.

Sunt predictii false care tintesc realizarea unor avantaje pentru terte parti. Vezi analizele scapate de in presa de brokeri pentru ca o parte a clientilor cu pozitii deja constituite sa aiba exitul asigurat de prostii care se napustesc la cumparare multumita tintelor prea optimiste de pret setate de brokeri.

Sunt predictii de care imediat lumea uita dar care se urmaresc pentru ca reprezinta subiecte de interes pentru categorii largi. Care este acuratetea predictiilor astrologilor? A facut cineva un top cu predictiile bifate si ratate de acestia in decursul unui an? Sau recomandarile pentru semnele zodiacului-mai tine minte cineva azi ce va harazisera astrele ieri in rubrica de specialitate de la TV?

Viitorul ne sperie pentru ca necunoscutul ne sperie si avem nevoie de scenarii in care sa il incadram iar cei care ni le furnizeaza castiga bine de pe urma spaimelor noastre potolite de povestile lor. Sa le ascultam deci povestile daca suna bine la gura sobei dar sa nu ne punem banii la treaba in urma lor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *